SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamurumuz için;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcımız için;
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Yoğurtlu sos için;
2 kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz
Sos için;
50 gram tereyağı
Pulbiber
1 yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabımıza unumuzu eleyerek dökelim.
Hamurumuzun ortasına havuz yapıp tuzumuzu döküp yumurtamızı kıralım.
Orta kısımdan kenara doğru yavaş yavaş su ekleyerek hamurumuzu orta sertlikte olacak şekilde yoğuralım.
Benim ölçülerimde 3 top hamur elde ettim biraz daha küçük açmak isteyenler 4 top hamur elde edebilirler.
Hazırladığımız topları streçle örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
Şimdi mantı içimizi hazırlayabiliriz…kıymamızı ince ince doğradığımız soğanlarımızla buluşturup üzerine tuz pulbiber ve karabiber ekleyip yoğuralım.
Dinlenen hamurlarımızı orta kalınlıkta oklava ile açalım kare kare şeritler kesip ortalarına harcımızdan koyup kapatalım.
Ocağa tenceremizi alalım yaklaşık 3 litre su ekleyip içerisine biraz sıvı yağ biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakalım …. Bu esnada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
Kaynayan suyumuza mantılarımızı ekleyip 15 dakika pişirelim bu esnada tereyağımızı eritelim.
İçerisine pul biber ekleyip kızartalım isteğe göre bir yemek kaşığı salça ekleyelim.
Pişen mantımızı yoğurt ve sosla buluşturarak servise hazırlayabiliriz.
Afiyetler olsun….
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamurumuz için;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcımız için;
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Yoğurtlu sos için;
2 kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz
Sos için;
50 gram tereyağı
Pulbiber
1 yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabımıza unumuzu eleyerek dökelim.
Hamurumuzun ortasına havuz yapıp tuzumuzu döküp yumurtamızı kıralım.
Orta kısımdan kenara doğru yavaş yavaş su ekleyerek hamurumuzu orta sertlikte olacak şekilde yoğuralım.
Benim ölçülerimde 3 top hamur elde ettim biraz daha küçük açmak isteyenler 4 top hamur elde edebilirler.
Hazırladığımız topları streçle örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
Şimdi mantı içimizi hazırlayabiliriz…kıymamızı ince ince doğradığımız soğanlarımızla buluşturup üzerine tuz pulbiber ve karabiber ekleyip yoğuralım.
Dinlenen hamurlarımızı orta kalınlıkta oklava ile açalım kare kare şeritler kesip ortalarına harcımızdan koyup kapatalım.
Ocağa tenceremizi alalım yaklaşık 3 litre su ekleyip içerisine biraz sıvı yağ biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakalım …. Bu esnada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
Kaynayan suyumuza mantılarımızı ekleyip 15 dakika pişirelim bu esnada tereyağımızı eritelim.
İçerisine pul biber ekleyip kızartalım isteğe göre bir yemek kaşığı salça ekleyelim.
Pişen mantımızı yoğurt ve sosla buluşturarak servise hazırlayabiliriz.
Afiyetler olsun….
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı