Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantı Tarifi (Kalıpta)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantı Tanımı (Kalıpta) İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1.adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
İç gereci için;
250 gr kıyma
1 büyük uzunluk kuru soğan.
Tuz
Karabiber
Maydanoz

Mantı Tanımı (Kalıpta) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları kabuklarından soyup, rondodan geçirelim. Bir kaba başka materyallerle birlikte ekleyip karıştıralım, kenara alıp, bekletelim.
Un, yumurta ve tuzu bir kaba alıp, azar azar su ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 4 bezeye bölelim. Tezgahı biraz unlayarak kalıbımızın genişliğinde açalım.
Kalıbımızın üzerine biraz un serpiştirelim.
Açtığımız bezeyi kalıbın üzerine yerleştirip kıymalı harçtan koyalım ve başka bezeyide açıp, üzerini kapatalım.
Daha sonra merdaneyle yahut oklavayla üzerinden geçirelim. Kalıbımızı zıt çevirip yere vurunca hepsi dökülecektir.
Buzluğa atmak isterseniz. Uygun bir tepsiyi unlayarak döktüğümüz mantıyı içerisine koyup, dondurucuda biraz dondurmalık.
Daha sonra dondurucudan çıkartıp poşetleyelim. Bu biçimde birbirine. Yapışma yapmayacaktır.
Mantı Tanımı (Kalıpta) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst