- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Mantı sosu nasıl yapılır?
Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.Mantı yapışmaması için ne yapmalı?
Tencerenin dibine yapışmaması için ara ara tek bir yönde, mantıların formunun bozulmamasına özen göstererek zarifçe karıştırın. Bu aşamada kimilerinin suyun içine bir miktar yağ koyarak mantının yapışmasını engellediği de biliniyor, bizden söylemesi.Mantının içine nane konur mu?
Mantıyı tencereden süzüp alarak, tabaklara belli bir miktar koyup, servis yapıp, yoğurt ve tereyağını herkesin arzusuna göre sonra tabakların üzerine ekleyebilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre, mantıya nane ve sumak ilave edebilirsiniz.
Mantının üzerine ne dökülür?
Mantı sosu yoğurt üzerine dökebileceğiniz gibi yoğurt eklemeden de direkt mantıların üzerine dökerek de servis edebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak yoğurdu sarımsaklı da yapabilirsiniz. Tarifte süzme yoğurt kullanarak daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.Hazır mantı sosu nasıl hazırlanır?
Mantının pişmesine yakın tavada yağımızı salçamızı ekleyip kavuruyoruz çok kaçırmayalım yanık tadı oluşmasın. Sonra pişen mantılarımı süzüyoruz. Suyunu salınca tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz sonra salça sosumuzunsa üzerine gezdiriyorum. Sonra kuru nane ve sumağımızı da serpiştirip afiyetle yiyoruz.Mantı yapmak kaç saat sürer?
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Mantı yapıldıktan sonra nasıl saklanır?
Bir diğer yöntem ise nişastaladıktan sonra mantıları 200 derecede ısıtılmış fırında 5-8 dakika arası fırınlamak. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine aktarmak. Bu şekilde de saklayabilirsiniz mantılarınızı.Kayseri mantısı iç harcı nasıl hazırlanır?
Bir kaşığa 40 adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı….İç harcı için:- Soğanı çok minik küpler halinde doğrayın.
- Bir tülbentin içine alarak fazla suyunu süzdürün.
- Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine suları sıkılmış soğanları ilave edin.
- Tuz ve diğer baharatlarını ekleyerek yoğurun.