Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Manti ne kadar surede piser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mantı ne kadar sürede pişer?​

Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
Mantının olduğu nasıl anlaşılır?
Yaklaşık 10-15 dakika sonunda mantı taneleri daha çok suyun üzerine doğru hareketlenmeye başlayacaktır, bu işaret mantılarınızın “Ben piştim” deme şeklidir aslında.

Mantı nasıl Yoğurtlanır?​

Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın. Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantı suyuna ne kadar tuz?
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın.

Mantı kaynar suda kaç dakikada haşlanır?​

Pişirmek için tencerede 1-1,5 lt kadar su kaynatıp sıvı yağ tuz ve bulyonu ekleyip eriyoruz. Donmuş mantıları ekleyip tekrar su kaynayınca 8 dk tutuyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz ki üstte kalanlar iyi pişsin. 8 dk sonra kontrol ediyoruz iyi pişmediyse 2 dk daha bekliyoruz.
Mantıya yoğurt ne zaman konur?
Mantı pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Yağımızı küçük bir tavaya koyup salçayı koyuyoruz, biraz çevrilince çok az su katıp salçayı sulandırıyoruz . Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz.

Mantı suya ne zaman atilir?​

Hazır Mantı Pişirme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pişirmek için tencerede 1-1,5 lt kadar su kaynatıp sıvı yağ tuz ve bulyonu ekleyip eriyoruz.
- Donmuş mantıları ekleyip tekrar su kaynayınca 8 dk tutuyoruz.
- 8 dk sonra kontrol ediyoruz iyi pişmediyse 2 dk daha bekliyoruz.
Hazır mantı nasıl yapılır yoğurtlu?
Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın. Sarımsakları biraz tuz ekleyerek havanelinde dövün ve yoğurtla karıştırın.Sarımsaklı yoğurdu mantıların üzerine dökerek yayın.

Mantı kavurma nasıl yapılır?​

Hazırlık Aşamaları
- Mantıları kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tavaya, tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin. Salçayı ilave edin.
- Kavurmaya başlayın. Salçayı kavurduktan sonra pul biberi ilave edin. ½ su bardağı sıcak su ilave edin.
- Kaynamaya bırakın. Tuz ilave edin.
- En üstüne hazırladığınız salçalı sosu ilave edin.
En hızlı mantı nasıl yapılır?
Hızlı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri derin bir kaba alınır, hamur elinize yapışmayacak şekilde olana kadar su ve un ilavesi ile yoğurulur.
- İç malzemenin hazırlanışı ; Soğan küçük küçük doğranır.
- Hamur un serpilmiş bir tezgahta açılır.Bardak ya da yuvarlak kalıp kullanılarak kesilir.
 
Geri
Üst