AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manti icin hangi un kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mantı için hangi un kullanılır?​

Hamuru için:

Mantının hamur olmaması için ne yapılır?​

Tencerenin dibine yapışmaması için ara ara tek bir yönde, mantıların formunun bozulmamasına özen göstererek zarifçe karıştırın. Bu aşamada kimilerinin suyun içine bir miktar yağ koyarak mantının yapışmasını engellediği de biliniyor, bizden söylemesi.
Misafirlere mantı yanında ne ikram edilir?
Mantının vazgeçilmezi üzerine dökülecek sarımsaklı yoğurt ve salçalı kırmızı biberli sostur. Yanına bir de salatalık turşusu veya kola olursa tadından yenmez. Ana yemeği mantı olan bir öğünün başlangıcında çorba da iyi bir seçenek olabilir.
Mantı nasıl servis edilir?
Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın. Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Mantı kalıbı ile mantı nasıl yapılır?​

Her bir kalıp mantı için iki yumak mandalina büyüklüğünde hamur yuvarlayacağız. Oklavayla kalıbın büyüklüğüne göre açıp her bir çukura kıymayı koyacağız. Kıyma koyma işlemi bittikten sora avcumuzu hafif ıslatıp diğer yumağı koymadan elimizle hafif ıslatalım ki diğer açtığımız hamur güzel yapışsın.

Mantının dağılmaması için ne yapılır?​

Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır. Yumurta hem hamurun esnekliğini artırır ve kolay açılmasını sağlar, hem de pişirirken bir yapıştırıcı vazifesi gördüğü için hamurun dağılmasını önler.
Yumurtasız mantı hamuru yapılır mı?
Yumurtasız Mantı Hamuru (Orjinali Aratmayan) Tarifi Nasıl Yapılır? Unu, tuzu ve sıvı yağı yoğurma kabına alıyoruz. 1 su bardağı suyumuzu azar azar ekleyerek sıkı bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Gerek olursa 1-2 yemek kaşığı un ile hamuru toparlayabilirsiniz.
Mantı hamurunun içine ne konur?
Mantı hamuru malzemeleri lezzetli bir tarif için temin edilmeli….Evde diğer birçok tarifte de uygulandığı gibi klasik hamur tarifi için malzemeler şöyle;
- 2,5 su bardağı un.
- 2 yumurta.
- 3/4 su bardağı su.
- Tuz.
 
Geri
Üst