AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kase mantı (Hazır mantıda olabilir)
1 kase haşlanmış nohut
2 adet tavuk but (Olmasa da olur)
4 su bardağı su yada tavuk suyu
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık un
Tuz
Üzeri için;
Sıvıyağ
Nane

Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Haşladığımız tavukların suyunu bir süzek yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra mantıları içine atıp, haşlıyoruz.
Daha sonra evvelce haşladığımız nohutları da mantının içine ek ediyoruz. Biraz kaynadıktan sonra terbiyesini hazırlıyoruz.
Geniş bir kaba yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve tuzu alıyoruz bir blender yardımıyla uygunca karıştırıyoruz.
Mantının suyundan yoğurdun içine yavaş yavaş katıyoruz. Yoğurt kesilmesin diye artık çorbamızı birleştiriyoruz karıştırarak terbiyeyi çorbaya ek ediyoruz. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
Nanesini hazırlıyoruz ve üzerine döküyoruz. Çorbanın kapağını bir mühlet kapatmayın yoğurt kesilmesin. Afiyet olsun….
Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst