AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mantı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk kase mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 silme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı, pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı sıcak
100 gram kavrulmuş et olmasada olur

Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pişireceğimiz tencereye sıvı yağ ek edip sarımsakları çok az kavuralım.
İçine salçayı ekleyelim kavuralım, tereyağ ek edelim.
Unu ek edelim çok az hepsini kavuralım baharatları ek edelim azar bir su bardağı kadar suyu azar azar ek edelim.
Unu inceltelim nohut ve mantıyı ek edelim kalan suyu da ek edip pişmeye bırakılım.
İsteğe nazaran üzerine limon sıkarakta servis edebiliriz lezzeti yakışıyor. Afiyetle.
Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst