Mantarlı Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
1 paket mantar
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet sulu domates (Yada yarım kavanoz konserve domates)
2 paket kemiksiz tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı biber salçası
10 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ alınır küçük kuşbaşı doğranmış tavuklar atılır suyu çekene kadar kavrulur.
Farklı bir tencereye kalan yağ eklenir evvel soğanlar ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Akabinde salça ve biberler küp küp doğrayıp eklenir kavrulur. Mantarlar küçük doğranıp, eklenip, karıştırılır.
Son olarak domates ve baharatları eklenir. Büsbütün suyunu salıp, özlesen harç kavrulmuş tavuğun içine atılır karıştırılır. Sıcak olarak servis edilir.
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst