Mantarlı Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kemiksiz tavuk pirzola
400 gram mantar
1/2 (yarım) paket çiğ krema
1 çorba kaşığı soya sosu
1 er çay kaşığı köri, karabiber, kekik ve yeterli miktarda tuz( soya sosunun tuz içeriği belirgindir tuzu kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz. )

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etimizi kuşbaşı doğranmış olarak tavamıza alıyoruz ve kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte soteliyoruz .
Bu esnada hafifçe de tavuk etimiz kızarıyor.
Üzerine 4 ‘ e böldüğümüz mantarımızı ilave edip iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Son olarak soya sosu ve baharatları ilave edip biraz karıştırdıktan sonra yarım paket kremamızı ilave edip bir kaç dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
Ekmek tüketmemek için yanında makarna tercih edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst