Mantarlı Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
450 gram tavuk göğüs
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
20 adet mantar (İsteğe nazaran azaltılabilir çoğaltılabilir)

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya yağımızı alıyoruz.
Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip orta ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
Doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
Ocağın altını biraz kısıp üzerine biberleri ekleyip az daha soteleyin.
Daha sonra küp halinde doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Zerzevatları fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup domates rendesi ve baharatları ekliyoruz.
Bir iki çeşit karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım.
Üzerine kaşar rendesi serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servise alabilirsiniz Afiyet olsun
 
Geri
Üst