- Konu Yazar
- #1
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
Küçük bir kase arpacık soğan
1 kase mantar
Yarım kahve fincanı nar ekşisi
Yarım kahve fincanı su
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kekik (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Zeytinyağı
Tuz
1 kase süzme yoğurt
Tuz
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
nasıl yaptım.
Soğanı temizleyip çok az zeytinyağı eklediğim tavaya aldım.
Kısık ateşte tuz ekleyip, orta ara karıştırarak yavaşça karamelize ettim.
Ocağın altını açıp mantarları ek edip,(mantarların sulanmasına müsaade vermeden) soteledim.
Pişmesine yakın kekik hariç, başka baharatları ekleyip karıştırdım.
En son yarım fincan nar ekşisini, yarım fincan su, birazda zeytinyağı ile açtım.
Ekşi sosu tavaya ekleyip, soğanlar sosu çekene kadar(1/2 dk kadar)ocakta tutup pişirme sürecini bitirdim.
Yoğurdu tuz ile karıştırıp servis tabağına açtım, soğanlar, ılıyınca kekiği ekleyip harmanlayıp yoğurdun üzerine
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Küçük bir kase arpacık soğan
1 kase mantar
Yarım kahve fincanı nar ekşisi
Yarım kahve fincanı su
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kekik (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Zeytinyağı
Tuz
1 kase süzme yoğurt
Tuz
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
nasıl yaptım.
Soğanı temizleyip çok az zeytinyağı eklediğim tavaya aldım.
Kısık ateşte tuz ekleyip, orta ara karıştırarak yavaşça karamelize ettim.
Ocağın altını açıp mantarları ek edip,(mantarların sulanmasına müsaade vermeden) soteledim.
Pişmesine yakın kekik hariç, başka baharatları ekleyip karıştırdım.
En son yarım fincan nar ekşisini, yarım fincan su, birazda zeytinyağı ile açtım.
Ekşi sosu tavaya ekleyip, soğanlar sosu çekene kadar(1/2 dk kadar)ocakta tutup pişirme sürecini bitirdim.
Yoğurdu tuz ile karıştırıp servis tabağına açtım, soğanlar, ılıyınca kekiği ekleyip harmanlayıp yoğurdun üzerine
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı