Mantarlı Omlet

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Omlet Tanımı İçin Materyaller
7 adet yumurta
⅓ çay bardağı zeytin yağı
200 gram mantar
1 orta uzunluk küp küp doğranmış kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası (Acı/tatlı)
1 çay kaşığı pul biber
İsteğe nazaran tuz
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı Omlet Tanımı Yapılışı

Ön hazırlık olarak mantarlar soyulup doğranır, maydanozlar ince ince doğranır, soğanlar küp küp doğranır; farklı kaplara alınır.
Omletin yapılacağı tavada soğanlar zeytinyağı ve biber salçası ile kavrulur. Karamelize olan soğanların üzerine mantar eklenir ve karıştırılır. Pişmeye bırakılır.
Uygun bir kapta maydanoz, yumurta, tuz ve pul biber çırpılır. Mantarlar piştikten sonra yumurta karışımı tavaya dökülür.
Gereçler birbirine girene kadar yavaşça karıştırılır ve üzerine bir kapak koyularak pişmeye bırakılır.
Omlet piştikten sonra ateş söndürülür ve kaşarlar üzerine serpilir, tekrardan kapak kapatılarak kaşar erimeye bırakılır.
İsteğe nazaran, soğanla birlikte küp doğranmış 2 kapya biber de kavrulabilir. Yakışacaktır ayrıyeten zevke nazaran baharatlandırma yapılabilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst