Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi İçin Malzemeler
Krep için:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için : margarin
İç dolgusu için:
400 gram mantar
2 adet soğan
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için :
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat cevizi veya karabiber
Tuz
Rende mozzarella peyniri
Süslemesi için:
Domates suyu
Maydanoz
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep için; un ve tuz hariç malzemeleri karıştıralım, unu ve tuzu ilave edelim tekrar karıştıralım.
Krep tavasında margarin ekleyerek, arkalı önlü pişirelim.
Soğanları küçük küçük doğrayalım, mantarları soyalım ve küçük parçalar haline getirelim. Havucu rendeleyelim.
Tavaya sıvı yağ alalım ilk olarak soğanları ekleyelim hafif kavuralım, daha sonra havuç ve mantarı ekleyelim, tuz ve karabiber ilave edelim pişirelim.
Beşamel sos için tencereye tereyağını ekleyelim eriyen yağa un ilave edelim, kavuralım sütü ekleyelim sosumuz kıvam almaya başlayınca tuz ve muskat cevizini ekleyelim sosumuzun altını kapatalım.
Krepleri alalım içlerine dolgumuzu ekleyelim ve saralım fırın tepsisine dizelim. Kreplerimize beşamel sos sürelim üzerine mozzarella peynirini koyalım 180’c de üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Krep için:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için : margarin
İç dolgusu için:
400 gram mantar
2 adet soğan
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için :
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat cevizi veya karabiber
Tuz
Rende mozzarella peyniri
Süslemesi için:
Domates suyu
Maydanoz
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep için; un ve tuz hariç malzemeleri karıştıralım, unu ve tuzu ilave edelim tekrar karıştıralım.
Krep tavasında margarin ekleyerek, arkalı önlü pişirelim.
Soğanları küçük küçük doğrayalım, mantarları soyalım ve küçük parçalar haline getirelim. Havucu rendeleyelim.
Tavaya sıvı yağ alalım ilk olarak soğanları ekleyelim hafif kavuralım, daha sonra havuç ve mantarı ekleyelim, tuz ve karabiber ilave edelim pişirelim.
Beşamel sos için tencereye tereyağını ekleyelim eriyen yağa un ilave edelim, kavuralım sütü ekleyelim sosumuz kıvam almaya başlayınca tuz ve muskat cevizini ekleyelim sosumuzun altını kapatalım.
Krepleri alalım içlerine dolgumuzu ekleyelim ve saralım fırın tepsisine dizelim. Kreplerimize beşamel sos sürelim üzerine mozzarella peynirini koyalım 180’c de üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.
Mantarlı Krep (Ara Sıcak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı