AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantarlı Ispanaklı Tavuk Kapama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantarlı Ispanaklı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
1 paket mantar
2 tavuk göğsü
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Mantarlı Ispanaklı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanlarımızı doğrayalım ve bir tavanın içine alıp ölene kadar kavuralım.
Ardından yüksek ateşte mantarları ek edip ıspanakları doğramadan tavanın içine atalım.
Ocağın altını kısıp kapağını kapatalım.
Ispanaklar biraz ölünce karabiber ve tuz koyalım bi kaç dk pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Tavuk göğüsleri açıyoruz.
Arasına yaptığımız karışımı koyup kaşar ekliyoruz ve sarıyoruz daha sonra üstüne kırmızı toz biber sürüyoruz.
Başka bir tavaya yağ koyup kızartıyoruz.
Kızaran tavukları fırın tepsisine koyuyoruz.
Yağlı kağıt ve alemünyon folyo ile kapatıyoruz.
150 derecede 30 dk pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Mantarlı Ispanaklı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst