Mantarlı Ispanak Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo ıspanak
Yarım kilo mantar
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Besmele sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için ;
150 gram kadar kaşar

Mantarlı Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı kavurup mantarı ekleyip, kapya biberi de ekleyin.
Suyunu çekince ıspanağı ekleyelim.
Tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Tereyağında unu kavurup süt, tuz ve karabiberi ekleyip beşamel sosu hazırlayalım.
Borcam yada uygun bir tepsiye evvel ıspanak sonra beşamel sosu son olarak kaşar rendesini koyup 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Mantarlı Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst