AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantarlı Etli Güveç Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantarlı Etli Güveç Nasıl Yapılır? Güveç yapmak için, öncelikle eti doğrayın. Ardından mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı doğrayın ve sarımsakları ezin. Tencerede yağı eritin ve soğanı ekleyin. Etleri ekleyip kavurun. Ardından sarımsakları ve mantarları ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin. Biraz su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp güveçi kısık ateşte pişirin. Güveç piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Mantarlı Etli Güveç Nasıl Yapılır?​

Mantarlı etli güveç yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler; mantar, et, soğan, sarımsak, domates, biber, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ ve su olabilir. İlk olarak etleri küp şeklinde doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kızartın. Ardından doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sonra mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Bu aşamadan sonra doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa biraz su ekleyebilirsiniz. Güveç tenceresine aktardığınız karışımı önceden ısıtılmış fırında kısık ateşte pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Mantarlı etli güveç, yanında pilav veya makarna ile servis edilebilir. Afiyet olsun!

Mantarlı Etli Güveç Nasıl Yapılır?​

Mantarlı Etli Güveç Nasıl Yapılır?
Mantarlı etli güveç için gerekli malzemeler: et, mantar, soğan, domates, biber.
Eti doğrayın ve tencerede kavurun.
Soğanı doğrayın ve ete ekleyin.
Mantarları da ekleyip karıştırın.


Mantarlı Etli Güveç için baharatları da ekleyin.
Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin.
Üzerine biberleri doğrayın.
Yavaş ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst