Mantarlı Et Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kuş başı
400 gram mantar
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
Karabiber
Tuz

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram etimizi düdüklüde pişirelim.
Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencereye yağları ekleyelim.
Üzerine doğranmış soğan ve sarımsak ekleyerek 5 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra biberlerini ekleyip orta ara karıştırarak kızartalım.
Kızarınca salçayı ekleyip kavuralım mantarları büyükse 4 de küçük olanları 2 ye bölelim.
Onları da tencereye alalım suyunu salıp çekince baharatlarını ekleyip son olarak düdüklü de pişirdiğimiz etleri ekleyip üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
1 çay bardağı kaynar su ekleyerek 15 dakika bu halde pişirip ocakdan alalım. Afiyet olsun.
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst