- Konu Yazar
- #1
Mantarlı Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
1 kg oğlak eti
2 küçük soğan
Yarım paket mantar
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Baharatlar
Mantarlı Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı iri doğrayıp karamelize edene kadar harlı ateşte azıcık sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Altını hiç kısmadan yağını çekmiş soğanların üzerine etleri ekliyoruz.
Etler hafif yapışınca karıştırıyoruz ve azıcık sıvı yağ ekliyoruz.
Etler suyunu salmamalı salarsa sert olur.
Mantarları etleri ocaktan almaya 2 dk kala ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
Ocaktan alırken tereyağ ekleyip altını kapatıyoruz.
Tuz ve baharat ekliyoruz. Not : ocak kesinlikle hep harlı ateşte olmalı. Ne etler ne mantar suyunu salmamalı.
Mantarlı Et Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg oğlak eti
2 küçük soğan
Yarım paket mantar
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Baharatlar
Mantarlı Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı iri doğrayıp karamelize edene kadar harlı ateşte azıcık sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Altını hiç kısmadan yağını çekmiş soğanların üzerine etleri ekliyoruz.
Etler hafif yapışınca karıştırıyoruz ve azıcık sıvı yağ ekliyoruz.
Etler suyunu salmamalı salarsa sert olur.
Mantarları etleri ocaktan almaya 2 dk kala ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
Ocaktan alırken tereyağ ekleyip altını kapatıyoruz.
Tuz ve baharat ekliyoruz. Not : ocak kesinlikle hep harlı ateşte olmalı. Ne etler ne mantar suyunu salmamalı.
Mantarlı Et Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı