SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuzu veya sığır eti
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane soğan
350 gram taze mantar
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1.5 su bardağı domates konserve (veya o kadar domates)
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
1 çay bardağı su
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler küçük parçalara kesilir.
Mantar ,soğan ve biberler doğranır. (ben sebzeleri iri şekilde doğradım).
Uygun tava içerisine et alınır, et kendi suyunu çekene kadar pişirilir etin yumuşaması için biraz su eklenerek et yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen ete yağ ilave edilerek soğanlar eklenir bir kaç dakika kavrulan ete ve soğana biberler eklenerek sotelenir üzerine mantarlar eklenir.
Mantarlar kendi hacmini kaybedince domates konservesi, sarımsak, baharatlar eklenir.
En son olarak bir çay bardağı su eklenerek beş dakika kadar pişirilen yemeğe kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak olarak servis edilir.
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gram kuzu veya sığır eti
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane soğan
350 gram taze mantar
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1.5 su bardağı domates konserve (veya o kadar domates)
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
1 çay bardağı su
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler küçük parçalara kesilir.
Mantar ,soğan ve biberler doğranır. (ben sebzeleri iri şekilde doğradım).
Uygun tava içerisine et alınır, et kendi suyunu çekene kadar pişirilir etin yumuşaması için biraz su eklenerek et yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen ete yağ ilave edilerek soğanlar eklenir bir kaç dakika kavrulan ete ve soğana biberler eklenerek sotelenir üzerine mantarlar eklenir.
Mantarlar kendi hacmini kaybedince domates konservesi, sarımsak, baharatlar eklenir.
En son olarak bir çay bardağı su eklenerek beş dakika kadar pişirilen yemeğe kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak olarak servis edilir.
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı