AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantarlı D Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantarlı D Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için gereçler;
700 gram mantar
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz yahut pul biber
1 fincan zeytin yağı
Börek hamuru için materyaller;
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 su bardağına yakın su
1 çay kaşığı tuz

Mantarlı D Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel iç harcını hazırlamak için, mantarların kabuğunu soyuyoruz doğrayıp direk tavamıza alıp ağzını kapatıyoruz.
Mantar kendi suyunu salıp tekrar çekiyor.
Mantar suyunu çektikten sonra içine yağımızı koyup kavuruyoruz.4- 5 dk kavurmanız kâfi.
Üzerine soğanı koyup kavuruyoruz.
En son biberlerimizi atıyoruz.
Biberlerde kavrulduktan sonra baharatlarıyla harmanlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için bütün gereçleri karıştırıyoruz.
Ele yapışmayan,yumuşak bir hamur olmalı bu ölçülerden 6 adet börek elde ettim.
Hamuru 5 modüle böldüm.
Açıp içine harcı koyduktan sonra kapattım.
Şekil vermek için ucundan artan kesimlerle 6 adet oldu.
Tavada gerili önlü kızarana kadar pişirdim.
Mantar severler için çok lezzetli bir börek.

Kayınvalidemden öğrendiğim bir tanım. Mantarlısını hiç denememiştim. Ayrıyeten hamuru çok yapmak isterseniz mükemmel yumuşacık lavaşlar oluyor kahvaltı için. Deneyeyeceklere şimdiden afiyet olsun .

Mantarlı D Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst