Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
8-10 adet orta uzunluk kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates (yazdan kurduğum konserveden kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Tuz,karabiber, kimyon
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan alınır ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara temizlenen ve doğranan mantarlar eklenir.
Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Bir kaşık domates salçası, konserve domatesten 2-3 kaşık ve yıkanan bulgur eklenir. 5 dk kadar kavrulur.
Yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar tuz, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kimyon ekledim. Ben tuz ve baharatları göz kararı ekledim. Siz de damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz.
Üzerini geçecek ölçüde kaynamış su koyun. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
8-10 adet orta uzunluk kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates (yazdan kurduğum konserveden kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Tuz,karabiber, kimyon
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan alınır ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara temizlenen ve doğranan mantarlar eklenir.
Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Bir kaşık domates salçası, konserve domatesten 2-3 kaşık ve yıkanan bulgur eklenir. 5 dk kadar kavrulur.
Yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar tuz, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kimyon ekledim. Ben tuz ve baharatları göz kararı ekledim. Siz de damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz.
Üzerini geçecek ölçüde kaynamış su koyun. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı