- Konu Yazar
- #1
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
10 adet mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan (isteğe bağlı)
1 adet domates (isteğe bağlı)
2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
Maydanoz (isteğe bağlı süslemek için)
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalaaar
Öncelikle soğanımızı küçük küp küp,mantarlarımızı uzun uzun, biberlerimizi ve domatesimizi küçük küp küp doğuyoruz.
Ardından tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar kavrulur.
Tenceremize sıvı yağımızı ve tereyağımızı koyuyoruz. Yağımız eridikten sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz daha sonra mantar ve biber en son salça ve domateslerimizi ilave ediyoruz.
Mantarlarımız hafif suyunu salıp çektikten sonra bulguru ve baharatları ekleyip ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavrulur.
Suyunu ilave edip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken pilavımızın altı kapatılır 10 dakika kadar dinlendirilir.
Daha sonra karıştırılarak tabaklara konup dilerseniz maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan (isteğe bağlı)
1 adet domates (isteğe bağlı)
2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
Maydanoz (isteğe bağlı süslemek için)
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalaaar
Öncelikle soğanımızı küçük küp küp,mantarlarımızı uzun uzun, biberlerimizi ve domatesimizi küçük küp küp doğuyoruz.
Ardından tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar kavrulur.
Tenceremize sıvı yağımızı ve tereyağımızı koyuyoruz. Yağımız eridikten sonra soğanlarımızı ilave ediyoruz daha sonra mantar ve biber en son salça ve domateslerimizi ilave ediyoruz.
Mantarlarımız hafif suyunu salıp çektikten sonra bulguru ve baharatları ekleyip ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavrulur.
Suyunu ilave edip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken pilavımızın altı kapatılır 10 dakika kadar dinlendirilir.
Daha sonra karıştırılarak tabaklara konup dilerseniz maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı