Mantarin topraga tutunmasini ve beslenmesine yardimci olan mantar yapisi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mantarın toprağa tutunmasını ve beslenmesine yardımcı olan mantar yapısı nedir?​

“Mikoriza” denilen ortaklıklar oluşturarak bitkilerin köklerine tutunurlar ve bitki köklerinden karbonhidrat alırlar, bu sırada bitki de mantarın hifleri yardımı ile topraktan su ve suda çözünen tuzları emer.

Havasız ortamda bakteri ürer mi?​

1- Aerobik mikroorganizmalar: Üremeleri ve yaşamaları için havadaki oksijene ihtiyaç gösteren mikroplar, doğada diğerlerinden daha fazla bulunurlar. Bunlar havasız koşullar altında gelişemezler. Çünkü oksijensiz ortamlarda enerji elde edebilecek mekanizmaya sahip değillerdir.
Mantarların oluşturdukları enfeksiyona ne denir?
Mantar (dermatofitler) enfeksiyonları Bu mantarların neden olduğu enfeksiyonlara sıklıkla saçkıran ve “tinea” denmektedir.
Hangisi bir çeşit mantar hastalığıdır?
Dermatofitozis (Tinea) En sık görülen mantar hastalığı türüdür. Tepeden tırnağa bütün vücut bölgelerine yerleşebilir. Bu türü oluşturan dermatofit cinsi mantarların yaptığı hastalıklara genel olarak ‘Tinea’ denir.

Mantarın yapısında ne bulunur?​

Mantarlar spor üreten, hif olarak bilinen hücre duvarıyla kuşatılmış ipliksi somatik bir yapıya sahip, hücre duvarında kompleks karbonhidratlar (kitin ve glukan) içeren ve absorbsiyon (emilim) yoluyla beslenen organizmalardır. Yeşil bitkilerde bulunan klorofil pigmenti içermezler.

Oksijen kaça ayrılır?​

Diğer tüm canlı türlerinden farklı olmak üzere mikroorganizmalar solunum için oksijen isteyenler, az oksijen isteyenler, oksijen istemeyenler ile oksijenli ve oksijensiz ortamda gelişenler olarak 4 gruba ayrılırlar.
Arkeleri bakterilerden ayıran özellikler nelerdir?
Arkeleri bakterilerden ayıran özellikler nelerdir
 
Geri
Üst