Mantar Yuvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Yuvası Tanımı İçin Gereçler
400 gr. mantar
1/2 (yarım) demet ıspanak
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı labne
0,5 tuz
0,5 pulbiber
0,5 karabiber

Mantar Yuvası Tanımı Yapılışı

200 gr. Mantar ince kıyılır 1 yemek kaşığı zeytinyağ doğranmış sarımsak ile sote edilir.
İçine ince kıyılmış ıspanaklar ve tuz karabiber ek edilir.
Biraz daha kavrulduktan sonra tabağa alınıp 2 yemek kaşığı labne ile karıştırılır.
Kalan doğranmamış mantarlar ufak bir bir fırın kabına dizilir.
Üzerlerine yaptığımız labneli harç koyulup 200 derecede fırında pişirilir.
Servis tabağına koyup üzerini pul biber ile süsleyerek afiyetle yiyiniz.
Demir ve protein yüksek, doyurucu akşam menüm.
 
Geri
Üst