Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız) Tanımı İçin Gereçler

Marine İçin
2 adet iri tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Soya sosu
Pul biber
Karabiber
Toz kırmızı biber
Köri baharatı
Zeytinyağı
Pişirmek İçin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
6-7 adet mantar
300 ml zerzevat suyu yahut tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuğu marine edin. Bunun için tavukları kuşbaşı doğrayın ve bir kâseye koyun. Marine için tüm materyalleri ekleyin elinizle harmanlayın.
En az yarım saat dinlenmeli ( Tuzu az gelirse pişirme esnasında biraz daha tuz yahut soya sosu ek edersiniz ). Tavayı güzelce ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
Uygunca kızan yağa tavuğu ekleyin ve hiç karıştırmadan biraz kızarmasını bekleyin ( Çabucak karıştırırsanız çabucak suyunu salar )
Bir dakika sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz. Taze soğan ve mantarı da ekleyin biraz daha kavurun. Şayet tuzu az gelirse biraz ek edebilirsiniz.
Zerzevat suyunu da ek edin biraz çekene kadar ellemeyin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra tereyağı eği yapın ve biraz daha pişirin ( 5 dakika kadar ) Makarna yahut pilav eşliğinde afiyetle tükete bilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst