- Konu Yazar
Mantar tıpası nerede kullanılır?
Genellikle tuzluk, kavanoz, vazo ve sürahi gibi kapların ağızlarını kapatmak için ve okul deneylerinde kullanılan lastik tıpalar, şekil olarak mantar tıpaya benzerler ancak ham maddesi plastiktir. Deliksiz, tek delikli lastik tıpa ve iki delikli çeşitleri bulunur.Doğal bir malzeme olan mantar nereden üretilmektedir?
Mantar geçirimsiz bir batmazlık malzemesidir, ticari kullanım için öncelikle hasat edilen kabuk doku peridermis tabakasıdır. Esas olarak güneybatı Avrupa ve kuzeybatı Afrika’ya özgü olan Quercus suber’den (mantar meşe) elde edilir.Şişe mantarı hangi maddeden yapılır?
Şişe mantarı hangi maddeden yapılır?Şarabı hem saklamaya hem de yıllandırmaya yarayan şişe mantarı, Latince adı Quercus Suber olan mantar meşesi ağacının kabuğundan elde edilir. Mantar meşesi ağacının kabuğunun kalın olması, hafifliği, dayanıklığı, esnekliği ve sıvı geçirmezliği, onu şarap şişesi mantarı olarak ideal bir madde haline getiriyor.
Nasıl bir şarap mantarı yetiştirilir?
doğal şarap mantarı, bir meşe türü olan quercus suber ailesinden gelmektedir. ağırlıklı olarak bol yağışın olduğu yerlerde; portekiz, ispanya, fas, cezayir ve bir miktar da sicilya’da yetiştirilmektedir.Bu durumda köpeğin kuru mamaya alışması gerekir?
Köpeklerin kuru mamaya alışması için önce kuru mamaya sevdiği gıdaları karıştırıp önüne koyacağız ve her hafta belli bir oranda bu koyduğumuz gıdanın oranını azaltacağız. Köpeğiniz ise bu duruma adapte olacağından bir süre sonra yadırgamadan kuru mama yemeye başlayacaktır.Bir köpeğin kuru mamasını nasıl alıştırabiliriz?
Bir köpeğin kuru mamasını nasıl alıştırabiliriz?Kuru mama sevmeyen bir köpeği kuru mamaya nasıl alıştırabiliriz. Kendi gözlemlerimi aktarmam gerekirse benim köpeğim 6 aylık olduğunda çok fazla ev yemeği verdiğimiz için kuru mamadan soğumuştu. Yaklaşık 3 yıldır kuru mama alıştırma çabasındaydım ve son 1 aydır kuru mamasını soluksuz bir şekilde iştahla yemekte..
Travma geçirmiş bir köpeğin de iştahı kesilebilir. Travma ve korku faktörleri bir köpeğin beslenmesinde oldukça etkili bir olumsuz etki yaratabilir. Köpek aç olduğu halde dış etkenlerden ve güvende olmadığını hissettiğinden dolayı mamasını iştahla yemeyebilir. Bu gibi durumlarda profesyonel eğitim almaktan başka bir çare yoktur.