Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar (ambalajlı paketlerde satılıyor)
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tutam kimyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam karabiber
Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarları yeterlice yıkıyoruz, çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz. (pişirirken küçülüyor)
Soğanlarımızı doğruyoruz.
Biberleri de doğruyoruz çok büyük olmayacak biçimde.(jülyen de doğrayabilirsiniz)
Tencereye sıvı yağ ekliyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların içine salça ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra biberlerimizi ekliyoruz.
Biberler hafif yumuşayınca mantarları ekleyip karıştırıyoruz (su eklemiyoruz mantar suyunu bırakıyor).
Tuz ve baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Mantar kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.(çok karıştırmayın mantarlar dağılır)
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram mantar (ambalajlı paketlerde satılıyor)
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tutam kimyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam karabiber
Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarları yeterlice yıkıyoruz, çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz. (pişirirken küçülüyor)
Soğanlarımızı doğruyoruz.
Biberleri de doğruyoruz çok büyük olmayacak biçimde.(jülyen de doğrayabilirsiniz)
Tencereye sıvı yağ ekliyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların içine salça ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra biberlerimizi ekliyoruz.
Biberler hafif yumuşayınca mantarları ekleyip karıştırıyoruz (su eklemiyoruz mantar suyunu bırakıyor).
Tuz ve baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Mantar kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.(çok karıştırmayın mantarlar dağılır)
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı