Mantar Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket)
4 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel soğanları piyazlık doğrayın.
Biberleri de küçük olmayacak formda doğrayıp başka bir kabın içine alın.
Mantarları nazik bir biçimde yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz)
Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
Biberleri ek edip biraz yumuşayana kadar kavurun.
Mantarları ekleyip suyunu salıp biraz çekene kadar yavaşça karıştırın.
Salçayı ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst