SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket)
4 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel soğanları piyazlık doğrayın.
Biberleri de küçük olmayacak formda doğrayıp başka bir kabın içine alın.
Mantarları nazik bir biçimde yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz)
Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
Biberleri ek edip biraz yumuşayana kadar kavurun.
Mantarları ekleyip suyunu salıp biraz çekene kadar yavaşça karıştırın.
Salçayı ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket)
4 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel soğanları piyazlık doğrayın.
Biberleri de küçük olmayacak formda doğrayıp başka bir kabın içine alın.
Mantarları nazik bir biçimde yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz)
Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
Biberleri ek edip biraz yumuşayana kadar kavurun.
Mantarları ekleyip suyunu salıp biraz çekene kadar yavaşça karıştırın.
Salçayı ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı