AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantar Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 kesim tavuk göğsü (250-300 gram)
Tavuk için:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Yarım çay kaşığı tavuk baharatı
Biraz karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Mantar sosu için:
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı suya eritilmiş zerzevat bulyon
200 ml krema

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları 3-4 dilime kesin.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zencefil tozu ve yağı döküp karıştırın.
Marine ettiğiniz tavuğu buz dolabında dinlendirin.
Bir tavaya biraz sıvı yağ döküp tavukları kızartın.
Tam pişmesine gerek yok, tavuklar mantar sosun içinde devam pişecek.
Kızarttığınız tavukları bir tabağa alıp tıpkı tavaya bir kaşık tereyağ ve 1 diş sarımsağı alıp kavurun.
Kestiğiniz mantarı ve kapya biberide ekleyip yüksek ateşte kavurun.
1 kaşık unuda ekleyip kaybolana kadar karıştırın.
Erittiğiniz zerzevat bulyonuda dökün ve yoğunlaşınca kremanızı ekleyin.
Son olarak tavukları sosun içine koyup kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk pişirmeniz kâfi olacaktır.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz ( @cookingwithzehra_ ).

Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst