- Konu Yazar
- #1
Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay kaşığı nane,pulbiber,karabiber,kimyon
Sosu için
1 paket mantar
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 tane kapya biber
5-6 tane yeşil biber
1 tane közlenmiş kapya biber
4 tane sarımsak
Yarım su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna olarak farketmez siz hangi çeşit makarnayla yapmak isterseniz tencereye suyumuzu koyup kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuzumuzu koyup makarnalarımızı ekliyoruz.
Makarnalarımızı pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Mantarlarımızı güzelce yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz.
Uygun bir tavaya sıvı yağımızı koyup doğradığımızı biberlerimizi ve iri doğranmış soğanlarımızı koyup güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine mantarlarımızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
Mantarlar suyunu salınca domates suyunu ve salçamızı ekliyoruz ve güzelce karıştırıp tavamızın ağzını kapatıp pişiriyoruz.
Pişen sosumuzun üzerine közlenmiş biber ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip 1 tatlı kaşığı tuzunuzu da katıp 5 dakika kadar da pişiriyoruz sosumuz hazır. Afiyet olsun.Not:ben kapya biber ve yeşil biberi yazın buzluğa koyduğum için ordan kullandım közlenmiş kapya biberimde koku vermesi için kullandım mantar sosunu farklı formda de tüketebilirsiniz.
Mantar Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket makarna
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay kaşığı nane,pulbiber,karabiber,kimyon
Sosu için
1 paket mantar
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 tane kapya biber
5-6 tane yeşil biber
1 tane közlenmiş kapya biber
4 tane sarımsak
Yarım su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna olarak farketmez siz hangi çeşit makarnayla yapmak isterseniz tencereye suyumuzu koyup kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuzumuzu koyup makarnalarımızı ekliyoruz.
Makarnalarımızı pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Mantarlarımızı güzelce yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz.
Uygun bir tavaya sıvı yağımızı koyup doğradığımızı biberlerimizi ve iri doğranmış soğanlarımızı koyup güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine mantarlarımızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
Mantarlar suyunu salınca domates suyunu ve salçamızı ekliyoruz ve güzelce karıştırıp tavamızın ağzını kapatıp pişiriyoruz.
Pişen sosumuzun üzerine közlenmiş biber ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip 1 tatlı kaşığı tuzunuzu da katıp 5 dakika kadar da pişiriyoruz sosumuz hazır. Afiyet olsun.Not:ben kapya biber ve yeşil biberi yazın buzluğa koyduğum için ordan kullandım közlenmiş kapya biberimde koku vermesi için kullandım mantar sosunu farklı formda de tüketebilirsiniz.
Mantar Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı