Mantar Soslu Kremalı Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Mantar sosu için:
200 gram mantar
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı un
½ (yarım) çay bardağı su
½ (yarım) kutu krema (100 ml)
Tuz, karabiber
½ (yarım) çay kaşığı köri
Köfte için:
350-400 gram kıyma (orta yağlı)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kimyon
1 çay kaşığı soğan tozu
4 yemek kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için; tüm gereçler bir kapta uygunca yoğrulur. 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
Dolaptan çıkınca küçük yuvarlak köfteler yapılır.
Geniş bir tencere ısıtılır. 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılıp köfteler pişirilir.
Kızaran köfteler kenara alınır.
Aynı tavaya piyazlık doğranmış soğan eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine doğranmış mantar ve sarımsak tozu eklenerek pişirilir.
Mantar suyunu çektiğinde un ek edilip kavrulur.
Hemen krema ve su eklenerek karıştırılır.
Baharatlar ile birlikte köfteler eklenir.
Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Afiyet olsun
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst