AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantar Soslu Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;
1/2 (yarım) kg az yağlı kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram mantar
1 adet soğan
1,5 yemek kaşığı un
300 gram zerzevat suyu ya da su
100 ml krema
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
Karabiber
Tuz (Gerektiği takdirde)

Mantar Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş soğan ve sarımsaklarla köftenin öteki materyalleri yoğrulur, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Daha sonra yuvarlak ve yassı köfteler yapılır, fırçayla zeytinyağı sürdüğümüz tavada pişirilir.
Pişen köfteler, farklı bir tabağa alınır, birebir tavaya sos için tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
İri doğranan mantarlar tavaya alınır, 2-3 dakika yüksek ateşte kavrulur.
Ardından yemeklik doğranan soğan eklenir, pişene kadar 4-5 dakika daha kavurmaya devam edilir.
Un ek edilip kavrulurken varsa zerzevat suyuna yoksa et suyuna yahut olağan suya krema, soya sosu eklenir, çırpılır ve yavaş yavaş tavaya dökülür.
Bu esnada tavadaki gereç daima karıştırılır. Hardal ve karabiber de eklenince sosun tuzu denetim edilir. Gerekirse ekleme yapılır.
Daha evvel pişirdiğimiz köfteler, tavaya alınır, sosla birlikte 2-3 dakika daha tavada tutulur.
Ardından pilav ya da patates püresiyle servis edilir (Sos bekledikçe ağır bir kıvam aldığı için gerektiğinde sıcak su eği yapılır) Afiyet olsun.
Mantar Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst