Mantar Soslu Bonfile

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Soslu Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Bonfile etleri marine için;
7-8 parça bonfile
Tuz karabiber 1 çay kaşığı
2-3 diş sarımsak
Mantar sosun malzemesi;
10 adet mantar
1 tana soğan
2-3 diş sarımsak
1 paket krema
Tuz karabiber dağ kekiği (1 çay kaşığı)
Maydanoz (1 tutam)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Parmesan (1 yemek kaşığı)

Mantar Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce bonfile etlerimizi marine ediyoruz.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsaklarıda ekleyip karıştıralım streçleyip 3-4 saat bekletelim.
Mümkünse bu işlemi 1 gece önceden yapalım.
Kızgın tavada marine edilen bonfileleri 2-3 dakika önlü arkalı kızartın.
Aynı tavaya zeytinyağı ve tereyağı ekleyin soğan ve sarımsakları ilave edip, soteleyelim.
Ardından mantarlarıda ekleyip mantarlar küçülene kadar soteleyelim daha sonra kremayı döküp tuz, karabiber, dağ kekiği, maydanoz ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın.
Servis tabağına bonfileleri alın ve üzerine mantar sosunu dökelim.
En son da parmesan rendeleyin. Afiyet olsun
Mantar Soslu Bonfile Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst