Mantar Soslu Bonfile Tanımı İçin Materyaller
600 gram dana bonfile yada antrikot
Marinasyon için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Mantar sosu için;
1 baş yemeklik doğranmış soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım paket mantar (200 gram kadar)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema (200 ml)
2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Mantar Soslu Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri ince şeritler halinde (jülyen) doğrayın.
4-5 saat öncesinden marinasyon için saydığım gereçler ile güzelce harmanlayıp üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Bu sayede et lokum üzere olacak.
Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte orta ara aksi yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
Yağı derin bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
Sarımsağı da ek edin ocağın altını kısın.
Kremayı ve sütün içerisinde eritilmiş nişastayı ekleyip karıştırın.
Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ve baharatını ekleyin.
Önden pişirdiğiniz eti sosun içine koyup 10-15 dk kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
600 gram dana bonfile yada antrikot
Marinasyon için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Mantar sosu için;
1 baş yemeklik doğranmış soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım paket mantar (200 gram kadar)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema (200 ml)
2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Mantar Soslu Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri ince şeritler halinde (jülyen) doğrayın.
4-5 saat öncesinden marinasyon için saydığım gereçler ile güzelce harmanlayıp üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Bu sayede et lokum üzere olacak.
Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte orta ara aksi yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
Yağı derin bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun.
Harlı ateşte mantarları da atıp sürekli karıştırarak diriliğini kaybedene dek kavurun.
Sarımsağı da ek edin ocağın altını kısın.
Kremayı ve sütün içerisinde eritilmiş nişastayı ekleyip karıştırın.
Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ve baharatını ekleyin.
Önden pişirdiğiniz eti sosun içine koyup 10-15 dk kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun