Mantar Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabatma tozu
1 su bardağı nişasta
1 adet yumurta
4 su bardak un
Üzerine;
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kakao
1 su şişesi kapağı
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin,yumurta,pudra şekerini yeterlice yoğurup içine nişasta,un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Unun ölçüsü değişebilir kararlı formda azar azar ekleyin. Kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra yuvarlayarak tepsiye koyun.
Kapak yardımıyla kakaoya banıp üzerine bastırın. Böylece form genişleyecektir.
180 derece 25 dk pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
Üzeri hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. .
Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabatma tozu
1 su bardağı nişasta
1 adet yumurta
4 su bardak un
Üzerine;
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kakao
1 su şişesi kapağı
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin,yumurta,pudra şekerini yeterlice yoğurup içine nişasta,un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Unun ölçüsü değişebilir kararlı formda azar azar ekleyin. Kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra yuvarlayarak tepsiye koyun.
Kapak yardımıyla kakaoya banıp üzerine bastırın. Böylece form genişleyecektir.
180 derece 25 dk pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
Üzeri hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. .
Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı