Mantar Köftesi Ba-yıl-dım Tanımı İçin Materyaller
1/3 paket mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağına yakın ince yulaf
Tuz
Karabiber
Kekik
Maydanoz
4 adet domates (300 ml lik konserve kavanoz)
Tuz
Maydanoz
Peynir (parmesan, kaşar, telli peynir vb)
Mantar Köftesi Ba-yıl-dım Tanımı Yapılışı
Kuru soğan ve sarımsak ince doğranır.
Tavada zeytinyağı ile sotelenir. Küçük doğranmış mantarlar eklenerek 7-8 dk daha sotelenir.
Farklı bir kapta yumurta, mısır unu, yulaf, tuz, kekik, maydanoz, karabiber ile ılınan mantarlar bir ortaya getirilir ve yoğurulur. Küçük küçük şekillendirilir. Sıvıyağda önlü artlı kızartılır.
Başka bir tavaya domates sosu koyulur ve ısıtılır (ben yazdan yaptığım domates sosunu blenderdan geçirerek kullandım).
Kızartılan köfteler domates sosuna alınır ve özdeşleşene kadar 5-6 dk pişirilir.
Servis tabağına alınan köftelerin üzerine maydanoz ve peynir serpilir.
Afiyetle .
mantar ölçüsünü arttırırken öteki gereçleri de arttırmak gerekir. Köfte harcı mantığı ile tıpkı düşünmek kıvam ayarlamak gerekir.
1/3 paket mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağına yakın ince yulaf
Tuz
Karabiber
Kekik
Maydanoz
4 adet domates (300 ml lik konserve kavanoz)
Tuz
Maydanoz
Peynir (parmesan, kaşar, telli peynir vb)
Mantar Köftesi Ba-yıl-dım Tanımı Yapılışı
Kuru soğan ve sarımsak ince doğranır.
Tavada zeytinyağı ile sotelenir. Küçük doğranmış mantarlar eklenerek 7-8 dk daha sotelenir.
Farklı bir kapta yumurta, mısır unu, yulaf, tuz, kekik, maydanoz, karabiber ile ılınan mantarlar bir ortaya getirilir ve yoğurulur. Küçük küçük şekillendirilir. Sıvıyağda önlü artlı kızartılır.
Başka bir tavaya domates sosu koyulur ve ısıtılır (ben yazdan yaptığım domates sosunu blenderdan geçirerek kullandım).
Kızartılan köfteler domates sosuna alınır ve özdeşleşene kadar 5-6 dk pişirilir.
Servis tabağına alınan köftelerin üzerine maydanoz ve peynir serpilir.
Afiyetle .
mantar ölçüsünü arttırırken öteki gereçleri de arttırmak gerekir. Köfte harcı mantığı ile tıpkı düşünmek kıvam ayarlamak gerekir.