- Konu Yazar
- #1
Mantar Kavurma Tanımı İçin Gereçler
1 kilo kültür mantarı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
Mantar Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarı yıkayıp kağıt havlu ile kurulayıp doğrayalım.
Soğanı da ortadan ikiye bölüp iri şekilde doğrayalım.
Tavaya zeytinyağını koyup mantar ve soğanı ekleyelim ortada karıştırarak kavuralım. Mantar hafif suyunu bırakıp toplayacaktır.
En son tuz, karabiber, kekik ve pul biber ve yumurtayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alalım. İsterseniz yumurta eklemedende yapabilirsiniz.
Baharat ölçüsünü kendi damak zevkiniz doğrultusunda arttırıp eksiltebilirsiniz.
Dilerseniz bir kısmını farklı bir tavaya alıp üzerine yumurta kırıp bir iki dakika pişirip servis edebilirsiniz
Kahvaltı sunumlarınız için kusursuz ve lezzetli bir tat olup şimdiden afiyet olsun dileklerimi iletiyorum
1 kilo kültür mantarı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
Mantar Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarı yıkayıp kağıt havlu ile kurulayıp doğrayalım.
Soğanı da ortadan ikiye bölüp iri şekilde doğrayalım.
Tavaya zeytinyağını koyup mantar ve soğanı ekleyelim ortada karıştırarak kavuralım. Mantar hafif suyunu bırakıp toplayacaktır.
En son tuz, karabiber, kekik ve pul biber ve yumurtayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alalım. İsterseniz yumurta eklemedende yapabilirsiniz.
Baharat ölçüsünü kendi damak zevkiniz doğrultusunda arttırıp eksiltebilirsiniz.
Dilerseniz bir kısmını farklı bir tavaya alıp üzerine yumurta kırıp bir iki dakika pişirip servis edebilirsiniz
Kahvaltı sunumlarınız için kusursuz ve lezzetli bir tat olup şimdiden afiyet olsun dileklerimi iletiyorum