Mantar Ekşileme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Ekşileme Tanımı İçin Malzemeler
500 gram mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
2 tane limon
Karabiber (İsteğe bağlı)
Tuz
Zeytinyağı
Dereotu

Mantar Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 500 gram suyu genişçe bir kaseye alıp, içine 1 tane limonun suyunu sıkıp, hazırladım.
Mantarları temizleyip ✍limonlu suyun içine alıp, ikiye böldüm (Kararmaması için kesme sürecini limonlu suyun içinde yapmanızı öneririm)
Mantarları birebir su ile tencereye alıp toz şeker, tuz ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirdim (Mantarın büyüklüğüne nazaran pişme müddeti değişebilir)
Pişen mantarları bekletmeden soğuk suya alıp, şokladım (Sosu için suyundan 1 fincan ayırmayı unutmayın)
Sosu için; damak tadınıza nazaran sarımsak, limon suyu, karabiber, tuz, mantarın suyundan yarım fincan alıp karıştırdım.
Mantarları süzdürüp, limon sosuyla harmanlayıp dinlenmesi için buzdolabında koydum (En az 1 saat)
Dereotu ile servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Not: Sosunu hazırlarken yoğurt eklemedim, dilek eden bir yemek kaşığı yoğurt, maydanoz, roka ekleyebilir

Mantar Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst