Mantar Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller
500 gram büyük uzunluk kültür mantarı ya da bebek kültür mantarı
100 gram kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı silme karabiber ,kimyon ,kırmızı toz biber ,tuz ,acı pul biber

Mantar Dolması Tanımı Yapılışı

Öncelikle mantarlarımız saplarından ayıklanır .
Büyük uzunluk ise kabukları soyulur.
Kaşar peyniri rendelenir ,içerisine tuz ,karabiber ,kimyon ek edilerek karıştırılır .
Mantarlarımız büyük uzunluk ise evvel içlerine birer modül tereyağı koyulur.
Sonra baharatlı kaşar rendesi ile doldurulur.
Dileğe nazaran en üstte pul biber serpiştirilir.
Şayet mantar larımız minik bebek mantarsa tepsiye oyuk yerleri üst gelecek biçimde dizilir tekrar ortalarına evvel tereyağı koyulur, baharatlı kaşar rendesi bütün mantarların üzerine gelecek biçimde serpiştirilir.
En üstteki kırmızı toz biber ve pulbiber dileğe nazaran serpiştirilir .
180 derece evvelce ısıtılmış fırına koyularak kaşarlar eriyene kadar 10 dakika civarı pişirilir .
Sıcak ya da soğuk servis edilebilir sıcak tercihimizdir afiyet olsun .
 
Geri
Üst