Mantar Diblesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç ( yıkanmış )
500 gr mantar ( doğranmış )
2 adet kuru soğan ( yemeklik inçe doğranmış )
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
1,5 su bardağı sıcak su
Maydanoz ince doğranmış

Mantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilav tavanız yağları koyun eridikten sonra soğanları ekleyip kavurun.
Mantarlarıda ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pirinçi ekleyin 3/4 dk kavurup tuz, karabiber ilave edin, suyunuda ekleyin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye birakin.
Demlendikten sonra servis tabağına alın maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun….
Mantar Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst