Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
12 adet orta boy mantar
1 küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağ alınır ve eritilir. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir, renkleri pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranmış mantarlar ilave edilir yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
Ocağın altı biraz kısılır ve orta ateşte un eklenir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Topaklanmasın diye yavaş yavaş hem su eklenir hem karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır.
Kaynayan çorbanın altı kısılır,oda ısısındaki süt yavaş yavaş karıştırılarak eklenir, tuz ve karabiber eklenir tekrar kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 1-2 taşım kaynayan çorbanın altı kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
12 adet orta boy mantar
1 küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağ alınır ve eritilir. Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir, renkleri pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranmış mantarlar ilave edilir yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
Ocağın altı biraz kısılır ve orta ateşte un eklenir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Topaklanmasın diye yavaş yavaş hem su eklenir hem karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır.
Kaynayan çorbanın altı kısılır,oda ısısındaki süt yavaş yavaş karıştırılarak eklenir, tuz ve karabiber eklenir tekrar kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 1-2 taşım kaynayan çorbanın altı kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı