Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kase dilimlenmiş mantar 10-15 adet
1 su bardağı un
1/2cay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
9 su bardağı su
Tuz
Süslemek için;
Dilimlenmiş kızarmış mantar
Zeytinyağında kızdırılmış toz kırmızı biber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorba tenceresine zeytinyağı ve mantarı alıp, mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirdim. Hafifçe de kavurdum.
Unu azar azar ekleyerek kavurmaya başladım.
Aynı vakitte et suyu tabletinide ekledim.
Unun konusu çıkınca soğuk suyu yavaş yavaş ek ederek topaklanmaması için ezerek süratli hareketlerle karıştırdım, bir taraftan suyunu eklemeye devam ettim. Bu kısım biraz yorucu
Suyun tamamını ekleyip, kaynamaya başlayınca tuzunu da ek edip 5-10 dk. kısık ateşte pişirdim.
Servis ederken mantar ve yağda kızdırılmış toz biber ekleyerek servis ettim
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase dilimlenmiş mantar 10-15 adet
1 su bardağı un
1/2cay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
9 su bardağı su
Tuz
Süslemek için;
Dilimlenmiş kızarmış mantar
Zeytinyağında kızdırılmış toz kırmızı biber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorba tenceresine zeytinyağı ve mantarı alıp, mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirdim. Hafifçe de kavurdum.
Unu azar azar ekleyerek kavurmaya başladım.
Aynı vakitte et suyu tabletinide ekledim.
Unun konusu çıkınca soğuk suyu yavaş yavaş ek ederek topaklanmaması için ezerek süratli hareketlerle karıştırdım, bir taraftan suyunu eklemeye devam ettim. Bu kısım biraz yorucu
Suyun tamamını ekleyip, kaynamaya başlayınca tuzunu da ek edip 5-10 dk. kısık ateşte pişirdim.
Servis ederken mantar ve yağda kızdırılmış toz biber ekleyerek servis ettim
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı