AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantar Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
10 tane mantar
1 kuru soğan
1 küçük kapya biber (kırmızı biber)
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 avuç kıyılmış dereotu

Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarları güzelce yıkayıp doğrayalım bir kenarda dursun.
Tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyalım ,erimeye başlayınca soğanı küçücük doğrayalım .
Ocağı kısıp soğanı kavuralım, pembeleşince incecik doğradığımız kapya biberi ve mantarı ekleyip 2 -3 dakika kavuralım.
Mantar suyunu bırakıp çekince unu ekleyip bir iki tıp çevirelim( 2 dakika)
5 su bardağı suyu ekleyelim bir el çırpıcıyla çorbamızın kaynayana kadar yavaş yavaş karıştıralım.
Bunu un topaklanmasın diye yapıyoruz .
Kaynayınca 1 su bardağı sütü ,1 çay kaşığı karabiberi tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip ocağı kısalım.
Yaklaşık 15 dk ortada bir karıştırarak kaynatıp altını söndürelim ,enfes çorbamız hazır.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst