AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantar Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
400 gr mantar
2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavurmak için)
3 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 su bardağı tavuk suyu ( yoksa bulyonda kullanabilirsiniz
Yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber

Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları soyup bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim 2 kaşık sirkeyide ekleyelim ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen mantarları küçük küçük doğrayalım ve bir tavada tereyağını eritip mantarları kavuralım.
Diğer bir tencerede tereyağını eritelim ve unu kavuralı kavrulan unun üzerine sütü ekleyelim ve çırpıcıyla yeterlice karıştıralım daha sonra suyunuda ek edelim kaynatalım.
Kaynayan çorbaya mantar, tuz ve karabiberi ekleyelim bir kaç taşım daha kaynatalım ve sıcak servis edelim.
Çorbanızı beklettiğinizde katılaşma yaparsa bir ölçü su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz hiçbir ıstırap olmaz katıldığını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst