Mantar Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantar Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kültür mantarı
2 adet yufka
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
2 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Pul biber
Tuz

Mantar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küçük küçük küp formda doğrayalım.
Tavamıza alalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
1-2 dk soğanları kavurduktan sonra üzerine doğradığımız kapya ve çarliston biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Tavamıza salçamızı ekleyelim. 1-2 dk daha tavada çevirelim.
Üzerine ince ince kıydığımız mantarlarımızı ekleyelim.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
Yufkalarımızı 8 e bölelim.
Bir kasede yarım bardak süt, yumurtamızı çırpalım. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
Böldüğümüz yufkanın üzerine evvel yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığımız sütlü karışımdan sürüp mantarımızı orta kısmına koyup saralım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız börekleri dizelim. 16 adet börek çıkıyor.
Böreklerin üzerine sütlü yumurtalı karışımımızı sürüp çörek otu serpelim.
180 derecede ısınmış fırınımızda 25 dk pişirelim.Afiyetler olsun
Mantar Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst