Mantar bitki mi degil mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
233.362
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mantar bitki mi değil mi?​

Tarih boyunca bitkiler ailesinin bir üyesi olarak bilinen mantarların artık kimi yönleriyle bitkilere, kimi yönleriyle de hayvanlara benzediği biliniyor. Bu nedenle mantarlar doğada ne hayvanlar ne de bitkiler sınıfında yer alıyor.
Mantar neden bitki değildir?
Çoğu insan, mantarların bitki olduğunu düşünmektedir, ancak mantarlar bitki değildir. Çünkü, mantarlar kendi besinlerini üretemezler. Bu yüzden mantarlar üretici değil, ayrıştırıcıdırlar.
Bitki ve mantarlar tohum üretir mi?
Mantarlar çiçekli bitkiler sınıfına girmez. Bu sebeple tohumları da bulunmamaktadır. Mantar yetiştiriciliği miseller yardımı ile yapılmaktadır. Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir.

Mantarlar hangi yönleri ile bitkilerden ayrılırlar?​

Mantarlar grubuna giren tüm canlılar hayvanlar gibi heterotrofturlar, yani besinlerini dışarıdan almak zorundadırlar. Bu yönleriyle fotosentez yaparak kendi besinlerini üreten bitkilerden ayrılırlar.
Mantar bir canlı mıdır?
Mantarlar genelde bir bitki olarak kabul edilir. Oysa mantarlar nev-i şahsına münhasır bir canlı türü.
Mantarların yaprakları ve çiçekleri var mıdır?
Mantarlar kök, gövde, yaprak, çiçek ve klorofile sahip olmayan ökaryotik, heterotrofik çok hücreli organizmalardır.

Mantar ne tür bir canlıdır?​

Mantarlar kök, gövde, yaprak, çiçek ve klorofile sahip olmayan ökaryotik, heterotrofik çok hücreli organizmalardır. Klorofilin bulunmaması nedeniyle fotosentez olayına rastlanamaz.
Mantar yerken nelere dikkat etmeliyiz?
“Mantarın yoğurtla birlikte tüketilmesi, pişirilmesi, sirkeli ya da tuzlu suda bekletilmesi kaynatılması, taze, konserve ya da kurutulmuş olması zehrinin yok edilmesi için yeterli değildir. Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir.
Mantar tohum ile çoğalır mı?
Mantar Tohumu Nedir? Mantarlar çiçekli bitkiler değildir. En belirgin fark da tohumsal anlamdadır. Bu nedenle de mantarların üretimi miseller aracılığı ile yapılmaktadır.

Mantarlar da çekirdek var mı?​

Çekirdek ve çekirdekçik : Mantar hücrelerinde, nukleuslar genellikle, küçüktürler (2-3 mikrometre). Bu nedenle de normal ışık mikroskopları ile güçlükle fark edilirler. Çekirdeğin etrafında çift katlı ve delikli bir membran (nükleer membran) bulunur. Giemsa ile boyanan preparatlarda çekirdek kolayca görülebilir.
 
Geri
Üst