Manisa Kebabı (Ve Pidesi)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Manisa Kebabı (Ve Pidesi) Tanımı İçin Materyaller
6-7 kişilik bir tanım
1.150 gram orta yağlı dana ve kuzu kıyma karışık
Yarım çay bardağı galeta unu
2 adet soğan (Suyunu sıkacak içerisine eklemiyeceğiz acı olmasın diye )
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sos için:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı tuz
Biraz karabiber ve toz kırmızı biber
1 su bardağı sıcak su (250ml)
Servisi için:
6-7 adet küçük pide
Fırında közlenmiş domates ve sivri biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı hafif yanmış tereyağı
Son olarak maydanoz

Manisa Kebabı (Ve Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kaba su şeker tuz ve mayayı alıp karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş unu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
1 saat ağzını kapatıp mayalandıralım.
Hamuru 7 eşit kesime bölüp elimizle biraz açıp iki tarafı unlu örtünün ortasına koyup 15 dinlendirelim.
1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurdu düzgünce karıştıralım üzeri için.
Birinci hamuru alıp yumurtalı harca bandırıp biçim verelim.
Çörek otu serpip evvelden ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim.
Fırın içine ısıya güçlü kaseye su koymayı unutmayalım.
Pişen pideleri pak bir örtümün içine koyalım. Afiyet olsun.
Manisa Kebabı (Ve Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst