Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokulda eğitim vermektedir. Üniversite bünyesinde fen edebiyat, mühendislik, işletme, tarım ve sağlık bilimleri fakülteleri bulunmaktadır. Ayrıca diş hekimliği ve hemşirelik yüksekokulları da öğrencilere eğitim imkanı sunmaktadır. Fen edebiyat fakültesi bünyesinde matematik, fizik, kimya gibi bölümler bulunurken, mühendislik fakültesinde makine, elektrik, endüstri mühendisliği gibi bölümler yer almaktadır. İşletme fakültesinde işletme, uluslararası işletme gibi bölümler mevcuttur. Tarım fakültesinde ise tarım ekonomisi ve tarla bitkileri gibi bölümler bulunmaktadır.
İçindekiler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullar altında birçok bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde bulunan bölümler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:

1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi​

İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri gibi birçok bölümü içeren fakülte.

2. Mühendislik Fakültesi​

Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği gibi mühendislik disiplinlerini içeren fakülte.

3. Fen-Edebiyat Fakültesi​

Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji, Coğrafya gibi çeşitli fen ve edebiyat alanlarını içeren fakülte.

4. Sağlık Bilimleri Fakültesi​

Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Sağlık Yönetimi gibi sağlık alanında eğitim veren bölümleri içeren fakülte.

5. Ziraat Fakültesi​

Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri, Tarım Bilimleri gibi tarım alanında eğitim veren bölümleri içeren fakülte.

6. Eğitim Fakültesi​

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği gibi öğretmenlik programlarını içeren fakülte.

7. Güzel Sanatlar Fakültesi​

Grafik Tasarımı, Resim, Seramik, Heykel gibi güzel sanatlar alanlarını içeren fakülte.

8. Spor Bilimleri Fakültesi​

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi spor alanında eğitim veren bölümleri içeren fakülte.

9. Diş Hekimliği Fakültesi​

Diş Hekimliği programını içeren fakülte.

10. İletişim Fakültesi​

Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi iletişim alanlarını içeren fakülte.

11. Hukuk Fakültesi​

Hukuk programını içeren fakülte.

12. İlahiyat Fakültesi​

İlahiyat programını içeren fakülte.

13. Turizm Fakültesi​

Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turist Rehberliği gibi turizm alanlarını içeren fakülte.

14. Denizcilik Fakültesi​

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği gibi denizcilik alanlarını içeren fakülte.

15. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu​

Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Sosyal Hizmetler, Adalet, Çocuk Gelişimi gibi meslek yüksekokulu programları.

16. Teknoloji Fakültesi​

Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve İmalat Teknolojileri gibi teknoloji alanlarını içeren fakülte.

17. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu​

Anestezi, Hemşirelik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi sağlık hizmetleri programları.

18. İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksekokulu​

İş Sağlığı ve Güvenliği programını içeren yüksekokul.

19. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu​

Çalışma Ekonomisi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Pazarlama gibi uygulamalı bilimler programları.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 10 fakülteye sahiptir.
Üniversitede Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi bulunmaktadır.
Ayrıca, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi de mevcuttur.
Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İletişim Fakültesi de Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesindedir.
Üniversitede ayrıca, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi de bulunmaktadır.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi‘nde İngilizce eğitim veren bölümler mevcuttur.
Bunlar arasında İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği bölümleri yer almaktadır.
Üniversitede Hemşirelik ve Fizyoterapi gibi sağlıkla ilgili bölümler de bulunmaktadır.
Ayrıca, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi teknik bölümler de mevcuttur.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve İşletme gibi işletme odaklı bölümler de bulunmaktadır.