Mango Ve Yoğurt Kopuğu Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mango Ve Yoğurt Kopuğu Tarifi
Resimli Mango Ve Yoğurt Kopuğu Tarifi

Mango Ve Yoğurt Kopuğu

Mango Ve Yoğurt Kopuğu Malzemeleri
*1 portakal
*2 buyuk mango, dilimlenmiş
*1 cay kaşığı toz jelatin
*3 yemek kaşığı soğuk su
*300 ml yoğurt
*23 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta beyazı

Mango ve Yoğurt Kopuğu Tarifi

bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler durumunda kabuk parcaları kesin ufak keskin bir bıcakla kabukları kibrit copu buyukluğunde kesin

Kucuk bir tavada suyu bir taşım kaynatın portakal kabuğu şeritlerim 23 dakika haşlayın suzup soğuk su altında tutun tekrar suzup kağıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun

Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda pure durumuna getirin aynı işlemi mangoları suzgecten gecirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz

jelatini ufak bir tava icerisindeki suya dokun 5 dakika kadar bekleyin jelatini cok kısık ateşte 12 dakika eriyinceye kadar ısıtın

Tahta bir kaşıkla surekli karıştırarak erimiş jelatini mango puresinin ustune dokun yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın

Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice cırpın buyuk metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ilave edin tadına bakıp gerekirse bir miktar daha pudra şekeri koyun

Kopuğu 4 tatlı kasesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile susleyin 2 saat icerisinde servis yapın

imagesmangoveyogurtkopugutarifiresimli5ad40492728e1
 
Geri
Üst