AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mangal Tadında Tavuk Kanat Ve But

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mangal Tadında Tavuk Kanat Ve But Tanımı İçin Materyaller
2 kg kanat ve but
4 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Toz biber (isteğe bağlı)

Mangal Tadında Tavuk Kanat Ve But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sarımsakları rendeleyelim yada hafif tuz ile ezelim.
Derin bir kaseye tavuk hariç tüm materyalleri alarak güzelce karıştırın.
Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz tavukları karışıma ekleyerek uygun karıştıralım ve sosun tavuklara geçmesini sağlayalım.
Kasenin ağzını streçleyip buzdolabında 3-4 saat dinlendirerek tavukların yeterlice sosu çekmesini sağlayalım.
Buzdolabından çıkardığımız tavukları pişirme kağıdı serili fırın tepsimize derileri üst gelecek formda dizelim.
200 derece fırında yaklaşık 45dk üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Mangal Tadında Tavuk Kanat Ve But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst